Skip to main content

Heb ik met Exchange Online van Office 365 een back-up van mijn e-mails? Deze vraag krijgen we vaker. Juist daarom besteden we aandacht aan dit onderwerp.

Veel functionaliteit maar geen back-up

Steeds meer bedrijven maken gebruik van Microsoft Office 365 voor e-mail en office-applicaties en hebben op deze manier hun weg naar de Cloud van Microsoft gevonden. Geen zorgen meer over een mailserver in huis, een postvak van 100GB tot uw beschikking en altijd recht op nieuwe softwareversies. Een aantal voordelen in vergelijking tot de ‘on-premise’ oplossingen van Microsoft dus.

Maar is de back-up van e-mails binnen Office 365 dan ook geregeld? Nee, helaas niet. Het is een misvatting dat Microsoft zorgt voor een back-up van uw e-mails. Veel bedrijven denken dat mailboxen standaard worden geback-upt binnen Office 365 omdat de e-mails in de cloud van Microsoft staan. Dit is echter niet het geval. U dient dus na te denken over de back-up van uw e-mails. Hetzelfde is van toepassing als u data opslaat in OneDrive for Business of SharePoint Online.

Wij kunnen u helpen zodat u veilige back-ups van Office 365 heeft in het geval dat u ze ook daadwerkelijk nodig heeft.

Verder de techniek in

Aragorn gebruikt Veeam Backup voor Microsoft Office 365 om uw gegevens veilig op te slaan en te herstellen wanneer nodig. Veeam Backup voor Microsoft Office 365 ondersteunt Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business. Ook worden on-premises implementaties van Exchange en SharePoint ondersteund. Verder kunt u Microsoft Teams beveiligen wanneer SharePoint Online, Exchange Online of OneDrive for Business worden gebruikt voor de onderliggende opslag van Teams-data.

Veeam Backup voor Microsoft Office 365 biedt beveiliging voor hybride e-mail- en SharePoint-implementaties, en tevens de mogelijkheid om data tussen on-premises en Office 365 te migreren. Voor Veeam Backup voor Microsoft Office 365 is een abonnementslicentie nodig. Deze licenties kunt per maand, per gebruiker op- en afschalen en afnemen bij Aragorn.

Hoeveel licenties heb ik nodig?

Om te berekenen hoeveel licenties u nodig heeft, telt u het aantal gebruikers binnen uw Office 365-abonnement. Bij meerdere Office 365-services hoeft u dezelfde gebruiker niet meerdere keren te tellen (een gebruiker die bijvoorbeeld zowel met Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business werkt telt als één gebruiker voor Veeam Backup voor Microsoft Office 365).

Deze oplossing laat u veilig back-ups van Office 365 maken en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Bescherm uw Office 365-data tegen per ongeluk wissen, beveiligingsrisico’s en hiaten in de retention policy;
  • Herstel snel afzonderlijke Office 365-items en -bestanden met toonaangevende, flexibele herstelopties;
  • Voldoe aan wettelijke en compliancevereisten met efficiënte eDiscovery van Office 365-back-uparchieven.

Neem voor meer informatie over een goede backup van uw e-mails contact op met onze specialisten. We helpen u graag.