Ruim 26 jaar ICT-dienstverlening in Eindhoven

Het begin

Het is alweer ruim 26 jaar geleden dat twee enthousiaste mensen het idee oppakten om innovatieve kassasystemen te gaan bouwen en verkopen. Zij zagen hiervoor een markt. Maar de nieuwe onderneming moest nog een naam hebben. Ze kozen voor ‘Aragorn’; het krachtige personage uit de boeken van J.R.R. Tolkien. Daarmee was het bedrijf Aragorn een feit.

Het doel van de beginfase van Aragorn was om kassasystemen te verbeteren. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf nieuwe software. Tegelijkertijd nam de vraag naar PC’s (personal computers) toe. De PC-privé-projecten schoten als paddenstoelen uit de grond. De zakelijke markt wist Aragorn te vinden en Aragorn ontwikkelde zich in een razend tempo tot een gewaardeerd partner van automatiserend Nederland.

De groei

Het jonge bedrijf hanteerde prijzen die concurrerend waren en creëerde een eigen assemblage afdeling. Dat waren twee gouden grepen. Er ontstond een enorme groei van de particuliere klanten die de weg naar het kleine winkeltje op de hoek van de Bedrijvenweg uitstekend wisten te vinden.

In die tijd was Aragorn iedere week wel met een marktkraampje te vinden op een beurs of, later, met een eigen stand. Aragorn leverde kwaliteit, maatwerk en ondersteuning. En dat alles tegen een redelijke prijs. Ook op de High Tech Campus (2004) werd een winkel van Aragorn gevestigd.

Nieuwe wegen

Met het wegvallen van de PC-privé-projecten werd een moment van heroverweging ingebouwd. De focus werd verlegd naar het bedrijfsleven; business to business. Aragorn groeide door naar een partner die in staat was om ingewikkelde computersystemen te leveren, te installeren en te begeleiden. Aragorn ontwikkelde hiervoor ook eigen software. Deze software was perfect afgestemd op de hardware en dat maakte de systemen beter bestuurbaar en makkelijker in onderhoud. Betrouwbaarheid en eenduidigheid werden belangrijke pijlers onder de groei en Aragorn deed voortaan ook zaken in het buitenland.

Nieuwe afdelingen

Aragorn groeide door. De markt vroeg om complete ICT infrastructuren en Aragorn kon leveren. Daaruit ontstonden de afdelingen ICT- Dienstverlening en Semi- Industrieel. Een perfecte balans, tot op de dag van vandaag. ICT- Dienstverlening verleent ICT- diensten aan bedrijven. Dat kan bij bedrijven zelf (in- house) maar ook voor bedrijven die hun ICT hebben ondergebracht in de Aragorn Private Cloud.

De toekomst

Moderne communicatie verloopt steeds sneller. Wat nu gebeurt, is een minuut later bekend. De wijze waarop communicatie moet worden vormgegeven, stemt tot nadenken. Aragorn denkt (samen met de klant) na over het inrichten van infrastructuren die de communicatie soepel, betrouwbaar en veilig laat verlopen.

Aragorn heeft zijn focus gericht op de Security, de Cloud en Online Backup. De klanten zijn bedrijven met veelal 25 tot 250 werkplekken, maar er zijn ook uitzonderingen. Groter mag! Aragorn kan het aan. Daarnaast blijft Aragorn trouw aan de particuliere klant. Ook die blijft welkom!

Kennis van de markt, flexibiliteit en betaalbaarheid zijn de kernwaarden van het bedrijf. Daarmee onderscheidt Aragorn zich. Aragorn wordt groter, gestaag en verantwoord. En dat is één van de redenen dat Aragorn al ruim 25 jaar bestaat!

Aragorn is klaar voor de toekomst, en u…?