Skip to main content

Ruim 30 jaar ICT-dienstverlening in Eindhoven

Kennis van de markt, flexibiliteit en betaalbaarheid zijn de kernwaarden van onze organisatie. Daarmee onderscheidt Aragorn zich
Wij zijn klaar voor de toekomst, en u…?

De oprichting in 1990

Twee enthousiaste mensen starten met het bouwen en verkopen van innovatieve kassasystemen. Zij zagen hiervoor een markt. Maar de nieuwe onderneming moest nog een naam hebben. Ze kozen voor ‘Aragorn’; het krachtige personage uit de boeken van J.R.R. Tolkien. Daarmee was het bedrijf Aragorn een feit.

Het doel van de beginfase van Aragorn was om kassasystemen te verbeteren. Hiervoor ontwikkelde het bedrijf nieuwe software. Tegelijkertijd nam de vraag naar PC’s (personal computers) toe. De PC-Privé projecten schoten als paddenstoelen uit de grond. De zakelijke markt wist Aragorn te vinden en Aragorn ontwikkelde zich in een razend tempo tot een gewaardeerd partner van automatiserend Nederland.

Groeien

Het jonge bedrijf hanteerde prijzen die concurrerend waren en creëerde een eigen assemblage afdeling. Dat waren twee gouden grepen. Er ontstond een enorme groei van de particuliere klanten die de weg naar het kleine winkeltje op de hoek van de Bedrijvenweg in Eindhoven uitstekend wisten te vinden. In die tijd was Aragorn iedere week wel met een marktkraam te vinden op een beurs of, later, met een eigen stand. Aragorn leverde kwaliteit, maatwerk en ondersteuning. En dat alles tegen een eerlijke prijs. Ook op de High Tech Campus (2004) werd een winkel van Aragorn gevestigd.

Het einde van de 'PC-Privé-regeling

Met het wegvallen van de PC-privé regeling in 2004 werd een moment van heroverweging ingebouwd. De focus werd verlegd naar het bedrijfsleven; business to business. Aragorn groeide door naar een partner die in staat was om ingewikkelde computersystemen te leveren, te installeren en te begeleiden. Aragorn ontwikkelde hiervoor ook eigen software. Deze software was perfect afgestemd op de hardware en dat maakte de systemen beter bestuurbaar en makkelijker in onderhoud. Betrouwbaarheid en eenduidigheid werden belangrijke pijlers onder de groei en Aragorn deed voortaan ook zaken in het buitenland.

Innoveren

Aragorn groeide door. De markt vroeg om complete ICT infrastructuren en Aragorn kon leveren. Daaruit ontstonden de business units: ICT-Dienstverlening en Industriële IT. Een perfecte balans, tot op de dag van vandaag.
De business unit ICT-Dienstverlening verleent ICT- diensten aan bedrijven. Dat kan bij bedrijven zelf (in- house) maar ook voor bedrijven die hun ICT hebben ondergebracht in de Aragorn Private Cloud. De business unit Industriële IT richt zich op de ontwikkeling en productie van embedded oplossingen, Maatwerk PC’s en industriële computers.

Klaar voor de toekomst

Moderne communicatie verloopt steeds sneller. Wat nu gebeurt, is een minuut later bekend. De wijze waarop communicatie moet worden vormgegeven, stemt tot nadenken. Aragorn denkt (samen met u) na over het inrichten van infrastructuren die de communicatie soepel, betrouwbaar en veilig laat verlopen. Aragorn heeft zijn focus gericht op ICT-infrastructuren voor de kantoorautomatisering. Specifieke focusgebieden zijn ICT-beveiliging, Cloudoplossingen, Microsoft 365 (voorheen Office 365) en Online Backup & Recovery diensten. Wij zijn sterk in zowel de levering, het beheer en de ondersteuning van deze oplossingen.

Waarom zijn wij nog niet met u in gesprek?

Neem nu contact op