Skip to main content

Wij zijn Aragorn!

Goede, efficiënte en veilige ICT-oplossingen dragen in hoge mate bij aan het succes en rendement van uw organisatie. Bij Aragorn vinden we daarom dat ICT, als water uit de kraan, altijd beschikbaar moet zijn en naar wens moet functioneren. Dat is onze doelstelling, en daar gaan wij iedere dag voor. Aragorn is opgericht in 1990 en is sinds die tijd gestaag gegroeid. En we groeien nog steeds! We richten ons op zakelijke ICT-dienstverlening en industriële IT.

Bij Aragorn zijn we sterk in ICT-oplossingen. We maken ons druk om zowel de grote lijnen als de kleinste details, zodat u dat níet hoeft te doen. De zorg om uw ICT-voorzieningen nemen we u dan ook graag uit handen. Dat kunnen we alleen realiseren doordat we beschikken over diepgaande vakkennis, verantwoordelijkheid nemen voor wat we doen, flexibel zijn en betrokken zijn bij uw organisatie. Het resultaat: een onafhankelijk advies, oplossingen van hoge kwaliteit en eerlijke, marktconforme prijzen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken we graag persoonlijk kennis met u. Zodat we met u in gesprek kunnen gaan over uw specifieke vraagstuk, onze werkwijze, onze meerwaarde en een op maat gesneden dienstverlening voor uw bedrijf. Neemt u daarvoor gerust contact met ons op. We ontmoeten u graag!

ICT Dienstverlening

Bij Aragorn werken we vanuit uw vraagstuk, uitdagingen, ontwikkelingen of toekomstplannen.
Die staan voor ons altijd centraal. Daarom vindt u hier een aantal overwegingen die u waarschijnlijk zult herkennen wanneer u nadenkt over uw ICT-vraagstuk. Dit zijn uiteraard slechts enkele van de vele mogelijke overwegingen die u kunt hebben op het gebied van ICT. Heeft u een ander vraagstuk, ook dan kunt u uiteraard prima bij ons terecht. We gaan uw uitdaging graag aan.

“Ik wil er zeker van zijn dat essentiële bedrijfsgegevens altijd voldoende beschermd zijn. Óók op de mobiele apparaten van mijn medewerkers. Kunnen jullie dit voor me realiseren?”

Wanneer uw medewerkers op hun laptop, smartphone of tablet gebruik maken van hun bedrijfsemail of gedeelde zakelijke documenten, dan loopt u het risico dat deze gegevens niet voldoende beschermd zijn. Bij diefstal of verlies van mobiele apparatuur kunnen uw gegevens immers ‘op straat komen te liggen’. Aragorn denkt voor u aan alle facetten waar ICT-beveiliging nodig is en realiseert passende oplossingen, zodat uw data altijd en overal volledig beschermd is.
Wij zijn gespecialiseerd in verregaande security-diensten van hoge kwaliteit. Van firewall tot beveiliging van uw draadloos netwerk en het versleutelen van gegevens, zodat ze niet gelezen kunnen worden door derden (encryptie).
Daarnaast zorgen we voor de ICT-beveiliging van al uw medewerkers: op iedere werkplek die verbinding kan maken met het internet, zorgen we voor een optimale bescherming. Alle security-oplossingen kunnen door ons geïmplementeerd, onderhouden en beheerd worden. Op die manier nemen wij u alle zorgen uit handen.

“Hoe weet ik zeker dat de back-up van mijn bedrijfsgegevens goed geregeld is?”

Brand, inbraak, waterschade, servercrash, virus of Ransomware… De kans dat het u overkomt is misschien klein. Toch kan het ontbreken van een goede back-up voor grote problemen zorgen. Wanneer u onverwacht niet kunt beschikken over essentiële gegevens, komt de continuïteit van uw bedrijfsvoering immers in gevaar. Ook accountants stellen steeds hogere eisen aan de manier waarop bedrijven hun back-up en het herstellen van gegevens (recovery) geregeld hebben.

Bij Aragorn nemen we het zekere voor het onzekere. We realiseren een goed back-upsysteem voor u, maar we testen ook regelmatig of uw systeem werkt zoals het zou moeten werken. Dat doen we door op regelmatige basis een uitval van uw ICT-infrastructuur te simuleren en te testen of de recovery optimaal verloopt. Daarmee voldoet het niet alleen aan de hoge eisen die uzelf en wij hieraan stellen, maar ook zeker aan die van uw accountant.

“Ik ben op zoek naar een goed, onafhankelijk advies over werken in de cloud. Moet ik in de cloud werken of mijn ICT-infrastructuur juist in-huis houden?”

Bij de keuze tussen werken in de cloud of het plaatsen van servers binnen uw bedrijf, spelen allerlei overwegingen een rol. Wilt u eigenaar zijn van de apparatuur die u aanschaft? Kiest u voor een oplossing waarbij u de kosten kunt spreiden of wilt u nu investeren, zodat u in tijden dat het wat minder gaat geen kosten hoeft te maken voor uw ICT-voorzieningen?

Wilt u een oplossing die mee kan groeien met uw bedrijf? Wilt u zelf graag de regie (blijven) voeren over uw ICT? Samen met u doorlopen wij deze en alle andere relevante vragen, om u te begeleiden in uw keuze.
Aragorn is onafhankelijk en levert zowel cloud-diensten als ‘on-premise’ (in-huis-) oplossingen. Wij kijken, luisteren en analyseren, zodat we kunnen bepalen wat in uw situatie het beste werkt. Dat kan dus een oplossing zijn in-huis, in de cloud of een mix van beide technieken. Uiteraard zetten we ook de bijbehorende kosten overzichtelijk voor u op een rij.

“Ik wil een flexibele ICT-oplossing waarbinnen de kosten beheersbaar en transparant zijn en die met mij mee kan groeien. Is dit mogelijk?”

Als ondernemer speelt u voortdurend in op nieuwe kansen en ontwikkelingen in de markt. Aragorn biedt u ICT-voorzieningen die probleemloos met u mee kunnen groeien of krimpen. Onze cloud-diensten worden in abonnementsvorm aangeboden op basis van het aantal medewerkers dat gebruik maakt van de betreffende dienst(en). Bij een oplossing in de cloud zijn de kosten beheersbaar en transparant. Bovendien is bij werken in de cloud alle ondersteuning en beheer inbegrepen, waaronder upgrades en updates, helpdesk-services, beveiliging en back-up. Daardoor heeft u er geen omkijken naar en kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten. Doordat u met een cloud-oplossing altijd up-to-date bent, heeft u geen zorgen meer over toekomstige investeringen en het ‘migreren’ van uw oude ICT-omgeving naar een nieuwe infrastructuur.

“Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers altijd en overal gemakkelijk, veilig en probleemloos kunnen werken?”

Met de cloud-oplossingen van Aragorn kunnen uw medewerkers altijd en overal werken: of het nu thuis is, onderweg, in het buitenland of ‘gewoon’ op kantoor. Het ontvangen en verzenden van e-mail, het delen van documenten, het werken met uw eigen processen en systemen… door te kiezen voor werken in de cloud, is het allemaal mogelijk.

Doordat wij gespecialiseerd zijn in beveiliging van uw ICT-infrastructuur en bescherming van uw bedrijfsgegevens, kunt u er altijd zeker van zijn dat de cloud-oplossingen die wij bieden optimaal beveiligd zijn. Zo beveiligen wij niet alleen iedere werkplek die gebruik maakt van uw internetverbinding, maar zorgen we er ook voor dat uw bedrijfsgegevens beschermd zijn op de mobiele apparaten van uw medewerkers.

“Ik heb problemen met mijn huidige netwerk. Kunnen jullie me verder helpen?”

Aragorn heeft de kennis, expertise en alle middelen in huis om uw bestaande ICT-infrastructuur grondig door te lichten. Zo kunnen wij een ICT-inventarisatie voor u maken, die dient als nulmeting van waaruit we advies uitbrengen en verbeteringen kunnen doorvoeren. De nulmeting stelt ons bovendien in staat om snel en professioneel onze diensten te kunnen verlenen. Als u problemen ervaart, dan wilt u immers dat ze snel opgelost worden.

Om meer grip en controle te krijgen over uw ICT-voorzieningen, kunt u kiezen voor ‘remote monitoring’. Hierbij houden wij uw ICT-infrastructuur op afstand in de gaten. Op die manier kunnen we proactief ingrijpen, ruim voordat er eventuele problemen ontstaan. Ook een wifi-meting in uw bestaande bedrijfsgebouw of voorafgaand aan de ingebruikname van een (nieuw) pand behoort tot de mogelijkheden. Het realiseren van een optimaal draadloos netwerk, met hetzelfde beveiligingsniveau als dat van uw vaste netwerk, is hierbij onze doelstelling.

“De wet en mijn accountant stellen allerlei eisen aan mijn ICT. Hoe zorg ik dat ik aan al die eisen voldoe?”

De overheid stelt steeds hogere eisen aan de manier waarop ICT-voorzieningen zijn beveiligd en gegevens worden beschermd binnen bedrijven. Zo is in de ‘Wet Meldplicht datalekken’ vastgelegd dat organisaties direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een datalek hebben. Het beschermen van gegevens heeft daarom in steeds meer organisaties een hoge prioriteit. Daarnaast vragen accountants een continuïteitsplan tijdens jaarlijkse audits, waarvan ICT een steeds groter en belangrijker onderdeel wordt. Ook dat stelt strenge eisen aan uw ICT.

Daarbij is het niet alleen van belang dat u uw ICT-beveiliging goed heeft geregeld, maar ook dat u dat kunt aantonen. Aragorn heeft een ruime ervaring met het vastleggen van alle stappen die van belang zijn voor de wet- en regelgeving en de IT-audit van uw accountant, en we laten daarbij niets aan het toeval over. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u voldoet aan alle eisen die nodig zijn voor een sluitende accountants-rapportage.

Optimaal gebruik maken van uw IT-omgeving

Bij Aragorn vertellen we u niet alleen hoe uw IT-infrastructuur beter ingericht kan worden, we geven u ook advies over de manier waarop u optimaal gebruik kunt maken van uw huidige IT-omgeving. We geven u tips en tricks over hoe u deze zo efficiënt mogelijk in kunt zetten en de manier waarop u er zo lang mogelijk én zo goed mogelijk gebruik van kunt maken. Zodat uw IT-omgeving weer helemaal klaar is voor de toekomst.

Onze brochure lezen in PDF-formaat?

Lees alles over onze dienstverlening

securityquickscan.nuNieuws
5 februari 2024

Aragorn en Protify intensiveren samenwerking voor maximale ICT-beveiliging

Protify, expert in het leveren van ondersteuning op het gebied van o.a. informatiebeveiliging en Business Continuity Management en Aragorn, specialist in ICT-infrastructuren en technische beveiligingsoplossingen, intensiveren de samenwerking om bedrijven…
Nieuws
20 oktober 2023

Gebruikt u nog steeds VPN? Er is een veiliger alternatief!

In de wereld van cybersecurity is het essentieel om uw gegevens te beschermen. Traditioneel vertrouwen organisaties op VPN (Virtual Private Network). Technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor een geavanceerd alternatief dat…
Sophos EMEA MSP Partner of the YearNieuws
6 juli 2023

Sophos Partner Award opnieuw bezegeling van samenwerking

Sophos Platinum Partner Aragorn ICT Dienstverlening wint de ‘EMEA MSP Partner of the Year’ award. Tijdens de Sophos Partner Roadshow in Den Haag kreeg Aragorn de award overhandigd. Een bezegeling…
Nieuws
24 februari 2023

Microsoft stopt ondersteuning van Server 2012

Per 10 oktober 2023 zal Microsoft de ondersteuning voor Server 2012(R2) beëindigen. Vanaf deze datum zijn er geen beveiligingsupdates, patches of technische ondersteuning meer beschikbaar. Risico’s van niet-ondersteunde besturingssystemen Als…