Skip to main content

Per 10 oktober 2023 zal Microsoft de ondersteuning voor Server 2012(R2) beëindigen. Vanaf deze datum zijn er geen beveiligingsupdates, patches of technische ondersteuning meer beschikbaar.

Risico’s van niet-ondersteunde besturingssystemen

Als uw bedrijf momenteel Server 2012(R2) gebruikt, is het belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Het gebruik van een niet-ondersteund besturingssysteem kan uw bedrijfsnetwerk kwetsbaar maken. Dit brengt beveiligingsrisico’s met zich mee en vergroot de kans op mogelijke inbreuken van uw bedrijfsgegevens.

Mogelijke opties bij het upgraden van Server 2012 voor uw bedrijf

Er zijn verschillende opties om te overwegen bij het upgraden van uw verouderde servers. U kunt ervoor kiezen om over te stappen naar een hogere versie: Server 2019 of Server 2022, afhankelijk van uw bedrijfsbehoeften. Het is ook een goed moment om te overwegen of een overstap naar de cloud een goede optie is voor uw organisatie. Het plannen van de overgang naar nieuw servers en/of besturingssystemen kan veel tijd kosten. Het is dus belangrijk om hiermee tijdig te beginnen.

Plan tijdig de overgang van Server 2012

Samengevat, het is belangrijk om de ‘end of support date’ voor Microsoft Windows Server 2012 en Server 2012 R2 in de gaten te houden. Onderneem tijdig actie en zorg ervoor dat u vanaf 10 oktober 2023 geen verouderde servers meer actief heeft in uw ICT-infrastructuur. Wenst u meer informatie over de upgrademogelijkheden of twijfelt u of er Windows Server 2012(r2) servers in uw netwerk actief zijn? Neem dan contact met ons op.

Vragen over updates?

Neem contact op met onze specialisten!