Alles wat je moet weten over het tegenhouden van ransomware

Ransomware is kwaadaardige software die bestanden of computers vergrendelt, waarna door de verspreider losgeld wordt geëist om die vergrendeling ongedaan te maken.

Stop ransomware bij de voordeur

Heeft u wel eens een ransomware aanval gehad? Of wilt u dit juist voorkomen en preventieve maatregelen treffen om uw organisatie beter te beschermen? In beide gevallen loont het om verder te lezen. Aragorn kan namelijk helpen om uw organisatie te beschermen tegen ransomware. Bent u trouwens op de hoogte van de wet meldplicht datalekken en wist u dat u een ransomware-aanval moet melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens op het moment dat er persoonsgegevens zijn versleuteld? Uw bestanden zijn namelijk versleuteld en hierdoor toegankelijk geweest. Hierdoor heeft u last van een datalek en heeft u de plicht om dit te melden.

Omdat voorkomen beter is dan genezen bieden wij oplossingen aan die ransomware aanvallen tegenhouden zodat uw bedrijf altijd optimaal beveiligd is.

Uw ICT-infrastructuur beter beveiligen?

Wij bieden oplossingen voor elk gebied waar ICT-beveiliging nodig is.
Laat u adviseren door onze accountmanagers.

Naar Security Diensten

Kennismaken met Microsoft 365?

Vereenvoudig ICT. Maak gebruik van de nieuwste Office Apps, scherp uw beveiliging aan en werk samen. Altijd en overal.

Meer over Microsoft 365

Opzoek naar een ICT-dienstverlener?

Een nieuwe ICT-beheerder nodig? Behoefte aan een ‘second-opinion’? Laat het ons weten. We helpen u graag.

Neem contact op

Beveilig uw organisatie maximaal

Traditionele antivirus oplossingen bieden te weinig bescherming tegen hedendaagse cybercriminaliteit. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die per ongeluk op een link klikken omdat de afzender er betrouwbaar uitziet.
Hierbij zit een ongeluk in een klein hoekje. Een e-mail openen, een hyperlink aanklikken of een macro in word-file activeren. Allemaal alledaagse handelingen met grote gevolgen voor uw organisatie als het misgaat. Uw data kan worden versleuteld en heeft u geen goede back-up van uw gegevens dan zal u losgeld (ransom) moeten betalen om weer bij uw data te kunnen.

Sophos Intercept X Advanced is het antwoord

Het is nu zaak om te voorkomen dat bedreigingen uw werkplek bereiken. U wilt malware blokkeren voordat uw systemen worden geïnfecteerd en u wilt aanvallen detecteren die uw preventieve-mechanismen hebben omzeild. Sophos Intercept X Advanced biedt diverse technologische beveiligingslagen zodat u altijd beschikt over de meest geavanceerde bedreigingen welke zijn ontwikkeld door cybercriminelen.

Is uw organisatie goed genoeg beveiligd?

Wij helpen u graag met een grondige inventarisatie

ISO27001Nieuws
7 december 2020

Aragorn is ISO 27001 gecertificeerd

Aragorn BV, ICT dienstverlener in Eindhoven en leverancier van ICT-infrastructuren aan het MKB heeft de ISO 27001-certificering voor informatiebeveiliging behaald. Met het behalen van de certificering tonen we aan dat…
Bad-NeighborNieuws
20 oktober 2020

Update uw Windows 10 en Server 2019 besturingssystemen

Beveiligingslek ‘Bad Neighbor’ moet zo snel als mogelijk gepatched. Dit zeggen onder andere Het Nationaal Cyber Security Centrum en het Cybercommando van de Amerikaanse overheid. De inschaling van de kwetsbaarheid…
Nieuws
14 augustus 2020

Geen komkommertijd voor hackers

In dit artikel willen we aandacht vragen voor een tweetal onderwerpen die nauw met elkaar zijn verbonden: Tweestapsverificatie en Phishingmails. Het aantal slinkse phishingmails neem fors toe en zijn steeds…
Nieuws
29 april 2020

Ernstig lek in Windows 10 en Windows Server 2016 en 2019

Dit bericht is van toepassing als u Windows 10, Server 2016 of Server 2019 in gebruikt heeft binnen uw ICT-infrastructuur. Er is een zogenaamd ‘crypto-lek’ ontdekt in deze besturingssystemen van…