Gemco – Sri Lanka

“De prestaties van de onderneming Aragorn waren uitstekend. Naast het implementatieproces, dat begin 2011 is uitgevoerd, is de samenwerking vlot verlopen. Kennis en vastberadenheid tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ivo van Hoek, Senior Buyer at Gemco International:

Opdracht

Implementatie van leeromgeving  voor twee nieuwe scholen in Labadua en Mattakuliya, Sri Lanka, 2010.

Uitvoering

2010: Gefaseerde levering  op locatie. Meedenken bij infrastructuur. Ontwikkelen en  assembleren van PC’s  en Server ruimtes. Volledige installatie van serversoftware en applicatiesoftware.

2011: Oplevering en instructie op locatie

Voordelen  

  • Architect
  • Creatief meedenker
  • Breed productaanbod
  • Diepgaande kennis van hard- en software
  • Betrouwbare levering conform opdracht
  • Remote services en controle
  • Ontzorgen

GEMCO International is onderdeel van JWK Industries, een groep van internationale bedrijven dat gespecialiseerd is in de (turn-key) realisatie van onderhoud- en reparatie werkplaatsen en educatieve & training faciliteiten voor een breed scala van klanten in verschillende markt-segmenten.

Aanleiding

Aragorn is in 2009 door Gemco International B.V. benaderd voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe leeromgeving voor twee scholen in Sri Lanka.

Samenwerking

Aragorn en Gemco zitten op steenworp afstand van elkaar. De projectmanagers van Aragorn en Gemco hebben in hoog tempo en in goed overleg een plan van aanpak gemaakt en uitgewerkt in de lijn met een technische onderbouwing.

Inhoud

ICT voorzieningen op Sri Lanka zijn nog zeer beperkt . Er is derhalve gekozen voor zeer toegankelijke hardware en volledige redundantie van de servers, storage en UPS’s.

Het door de overheden gesubsidieerde project verplichtte tot Nederlands fabricaat. De hardware is bij Aragorn vanaf de basis opgebouwd.

Voordat de levering in 2010 een feit was, is een volledige zwevende  opstelling bij Aragorn beoordeeld door SGS inspecties op inhoud en werking. De voor de locale opleidingen geïntroduceerde  gebruikerssoftware “TellMeMore” en “RelanPro”  waren voor Aragorn nieuw. De betrokken engineers waren echter in staat deze software in hoog tempo eigen te maken en de hardware hierop in te regelen.

Begin 2011 heeft de oplevering  in Sri Lanka  plaatsgevonden. Aragorn is op locatie betrokken geweest bij het instrueren van de lokale netwerk engineers.

Voordelen voor Gemco

Aragorn bindt  zich de komende jaren aan dit project.  Door het uitgekiende ontwerp is remote controle tot op desktop niveau mogelijk.

Voor meer informatie: