MAT Afbouw

Mat Afbouw naar cloud

Altijd de laatste data. Waar dan ook. Op elk moment.

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud. Zo ook MAT Afbouw uit Zaltbommel, dat sinds een half jaar profiteert van de Aragorn Private Cloud. De oplossing biedt gemak, flexibiliteit en snelheid. En bovendien meer inzicht, stelt Marco Mooren, algemeen directeur van MAT Afbouw. “De private cloud helpt ons kosten te beheersen.”

MAT Afbouw is van vele markten thuis. Dat laat het bedrijf uit Zaltbommel onder meer zien met de metal stud systemen, die zich onderscheiden op het gebied van akoestiek, brandveiligheid en geluidsisolatie. MAT Afbouw levert de systemen voor de bestaande bouw en nieuwbouw. Bijvoorbeeld voor een bioscoop. Of voor een kantoor of woning.

De medewerkers van MAT Afbouw komen dus nog eens ergens. En juist dan is het wel zo handig om altijd de meest recente data bij de hand te hebben. Die mogelijkheid heeft het bedrijf nu sinds een half jaar, dankzij de kennis van Aragorn. Het ICT-bedrijf uit Eindhoven richt zich op de laatste innovatieve oplossingen en vond die ook voor MAT Afbouw, in de vorm van de Aragorn Private Cloud.

“De private cloud helpt ons kosten te beheersen.”

Marco Mooren, Algemeen directeur

Alle software in de cloud

Altijd en overal toegang tot de eigen data. Marco Mooren, algemeen directeur van MAT Afbouw, heeft er de voordelen inmiddels al van ervaren.

“Bovendien helpt de private cloud ons bij de kostenbeheersing van onze IT-infrastructuur. Office, het Baan IV ERP-systeem, BIM voor driedimensionale bouwtekeningen: het draait allemaal in de cloud. We hebben geen eigen server meer in huis en besteden het beheer ervan uit aan Aragorn.” De private cloud oplossing van Aragorn zorgt voor een schaalbare oplossing. De software groeit mee met het bedrijf, op basis van een abonnement. “Dat zorgt voor een vast kostenpatroon”, vertelt Mooren. “Bovendien werken we nu altijd automatisch met de een-na-laatste versies. Niet met de allerlaatste, gezien eventuele bugs in de software.”

Niet over één nacht ijs

De snelle opmars van de cloud stelt bedrijven ook voor vragen. Want hoe zit met de versleuteling van gegevens? Hoe staat het met de beveiliging van de ICTinfrastructuur?

Ook MAT Afbouw ging niet over één nacht ijs, voordat het voor de Aragorn Private Cloud koos. “We hebben de mogelijkheden goed geïnventariseerd”, vertelt Mooren. “Maar nu we deze oplossing hebben, ben ik niet meer dan tevreden. We hebben altijd de laatste informatie bij de hand. Waar we ook werken. Op elk moment.”

Aragorn faciliteert de oplossing vanuit een eigen datacenter in Eindhoven, zonder tussenkomst van een andere partij. De ICTdienstverlener heeft dan ook alle diensten in eigen huis. Of het nu gaat om online back-up diensten, online restore, versleuteling van gegevens of de beveiliging van de ICT-infrastructuur. Mooren: “Aragorn heeft laten zien soepel in te kunnen springen op onze behoeften. Betrouwbaar, professioneel en snel: ik denk dat ik het bedrijf daarmee wel goed omschrijf.”