Applied Laser Technology

ALT

‘Alle zorgen uit handen genomen’

ALT in Best verkoopt hoogwaardige technologische producten. Maar ICT besteden deze specialisten liever uit. Met Aragorn Private Cloud hebben ze er geen omkijken naar.

Hoogwaardige  machineonderdelen

Zo kunnen de mensen van Applied Laser Technology zich bezig houden met het eigen vak. Ze verkopen hoogwaardige onderdelen aan grotere machinefabrikanten in de regio Eindhoven, onder andere bij de grote spelers in de halfgeleiderindustrie, maar ook voor inkjet-technologie. Daarnaast is de wetenschap een grote afnemer.

De onderdelen van ALT bevatten vaak keramische halffabricaten, waarmee je onderdelen tot op de nanometer nauwkeurig op de goede plek kunt krijgen. Bijvoorbeeld bij de productie van computerchips is dat van groot belang.

“Het is echt lekker hoor. Je zet je computer aan, en daar is je bureaublad zonder enig gedoe”.

Directeur Erik Keune van Applied Laser Technology (ALT) is blij.

ALT gebruikt voortaan de Aragorn Private Cloud. Alle software en de webwinkel van het bedrijf draaien voortaan soepel en veilig op één plek: op de servers van ICT-dienstverlener Aragorn.

“Uiteindelijk bleek het  stukken goedkoper dan hoe we tot dan toe werkten”

Erik Keune, Directeur

Datastromen

Dat was vroeger wel anders, vertelt Keune. “Onze datastromen kwamen op drie plekken in Nederland bij elkaar. De data op onze servers werd gesynchroniseerd met servers in Breda en Ede, en dat gaf wel eens gedoe. Bovendien hadden we hier zelf zo’n hok vol ronkende servers, schijven en apparaten. Nu is het hier lekker stil”.

Die ronkende apparaten moesten ook wel eens vervangen worden. “Of er was weer eens een software update, naar Windows 8 of een nieuwe versie van Office. Daar moest dan iemand voor langskomen, die daar dan een dag mee bezig was, op elke werkplek afzonderlijk. Nu gaat het allemaal vanzelf, op afstand. Alle zorgen zijn ons uit handen genomen”.

IT-partner

Voor ALT is dat Aragorn. Applied Laser Technology werkt al sinds 1998 met de

ICT-dienstverlener uit Eindhoven. Aragorn tipte ALT over de mogelijkheid om aangesloten te worden op de Aragorn Private Cloud: virtuele infrastructuur die het mogelijk maakt data overal ter wereld gegarandeerd veilig op te roepen en te bewerken. Een eigen server is niet meer nodig.

“Uiteindelijk bleek het stukken goedkoper dan hoe we tot dan toe werkten”. Tel het maar eens op: alle kosten die je maakt voor servers, computers en software. Nu hoeven we alleen nog af en toe een beeldscherm te vervangen”.

“Onze passie is techniek, dus we snappen allemaal ook wel iets van IT. Vooral van wat je ermee zou moeten kunnen. Wij werken graag met een partner die dat goed kan invullen”.

Persoonlijk contact

‘We value personal contact’, zo staat op de site van ALT. Het is een van de redenen waarom het goed klikt met het Eindhovense Aragorn. ALT heeft er vaste contactpersonen, die het bedrijf van haver tot gort kennen. “Gewone mensen, waar je goed mee kunt praten. Paul is voor ons gewoon Paul. Wij zitten niet vormelijk in elkaar. Het is prettig als je elkaar bij de voornaam kent. En Aragorn is van ‘s ochtends negen tot ’s avonds negen bereikbaar, heel fijn. Je kunt ze nog eens bellen als je laat aan het werk bent”.