Heeft u weleens last gehad van Ransomware?”. Onze specialisten krijgen op deze vraag nog maar zelden een nee te horen aan de andere kant van de tafel. Graag informeren we u over een aantal zaken waarvan wij denken dat deze belangrijk voor u kunnen zijn.

Meldingsplicht Autoriteit Persoonsgegevens

Wist u bijvoorbeeld dat u een ransomware-aanval moet melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Dit is echter alleen van toepassing als er persoonsgegevens zijn versleuteld. De door ransomware besmette bestanden zijn namelijk toegankelijk geweest om deze te kunnen versleutelen. Hier is dus sprake van een datalek. Indien u geconfronteerd wordt met deze vorm van hacken dient u dus in actie te komen om niet in gebreke te blijven.

Stop Ransomware met Sophos Intercept-X

Echter zou het fijner zijn als het niet zover hoeft te komen. Aragorn levert een oplossing die de strijd aangaat met Ransomware zoals bijvoorbeeld CryptoLockers. We hebben het in dit geval over Sophos Intercept-X, voorheen beter bekend onder de naam HitmanPro. De insteek van deze oplossing is het onschadelijk maken van Ransomware nog voor deze op het systeem of netwerk verschijnt. Tevens geeft Intercept-X de mogelijkheid voor systeembeheerders om de oorsprong van de bedreigingen te achterhalen. Wilt u zich beter beschermen tegen dreigingen zoals Ransomware? Download dan Sophos Intercept-X en probeer het 30 dagen lang volledig gratis.

Stop WannaCry Ransomware met Sophos Intercept-X
Share
This