Hackers worden steeds inventiever. Zo kunt u eenvoudig een email van een “transporteur” ontvangen die getracht heeft goederen bij u af te leveren. In deze e-mail wordt U verzocht een formulier in te vullen dat u vooraf moet downloaden. In deze downloadlink schuilt het gevaar. De e-mails zijn niet meer van echt te onderscheiden en juist daar zit de crux.

Dreigingen steeds intensiever

Aragorn ziet de afgelopen dagen deze manier van cybercriminaliteit intensiever worden.
U denkt al gauw een document te downloaden maar in werkelijkheid haalt u programmatuur binnen die uw gegevens versleuteld. Slechts door betaling aan de criminelen kunt u de sleutel krijgen om weer bij uw gegevens te kunnen. Het advies is om terug te gaan naar uw laatste Backup en zeker niet betalen aan criminelen. Hieronder treft u twee voorbeelden aan van hoe zo’n malafide e-mail eruit ziet.

Voorbeeld #1

Voorbeeld #2

Cryptolocker Ransomware

Wat kunt u zelf doen?

  1.  Weet u niet zeker of uw ontvangen e-mail 100% veilig is? Ga naar uw systeembeheerder of neem contact met ons op.
  2. Ontvangt u facturen en komen deze normaal gesproken nooit in uw e-mail? Open deze dan niet. Facturen worden nooit in een .zip of word-document verstuurd.
  3. Controleer de link de e-mail door met uw muis hier overheen te zweven en kijk waar de link naar verwijst. Niet klikken!

Hebt u twijfels? Neem dan contact met ons op

Wildfire Crytoplocker
Share
This